Известие

Collapse
No announcement yet.

Странно тропане/скърцане при 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странно тропане/скърцане при 147

Здравейте, колеги!
    От известно време постепенно се появи едно странно (поне за мен) тропане или по-скоро скърцане оппред вляво. Най-точно описание на звука е като се разтяга стар диван и се наместват пружините на механизма както са обтегнати (надявам се да не отида директно в бисерите с това описание ) Въпросният звук се чува най-много на легнали полицаи като се минава бавно. Интересното е, че ако не се кара колата няколко дни после се чува по-силно, като след по-дълго каране силно намалява. Проверени са тампоните на носачите, както и самите шарнири; биалетки и кормилни накрайници. Сменяни са и амортесьорите сравнително скоро. Някакви идеи?
    Благодаря предваително!

Втулките на горните носачи,погледни и тях според мен е от там
    156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Тампони на горни носачи или на стаб. щанга, но по-скоро първото. На вид изглеждат здрави, но са останали сухи и започва износването. Ако не се смажат скоро ще започнат и да тропат.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Аз залагам на шарнир. Нищо, че е проверен.
        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Току що проверих - тампоните на горните носачи са сменени преди 2500 км. Горния ляв шарнир е рециклиран пак тогава. Според мен шарнир не е, защото звука от тропащ шарнир вече го знам наизуст. Колко горни носачи смених...

Comment

Първоначално публикувано от Conqueror Покажи съобщение
            Току що проверих - тампоните на горните носачи са сменени преди 2500 км. Горния ляв шарнир е рециклиран пак тогава. Според мен шарнир не е, защото звука от тропащ шарнир вече го знам наизуст. Колко горни носачи смених...
            А долни ? Казвам ти щото при мен бяха същите звуци, но в крайна сметка шарнира излизе. Особено като минавах през бабуни.
            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
            Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Те нищо, че са сменени. Тези носачи работят на принципа на лагеруването. Там между втулката и тампона трябва да има грес и то обилно намазано с грес. Тампона има канали за да задържа тази грес. Има много случай на нови носачи с мазнато там колкото за бог да прости и след 2000 км даже вече тампоните са за смяна.
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Благодаря, колеги! При първа възможност ще проверя пак тампоните на горните носачи и на стабилизиращата щанга. Шарнир не ми се вярва да е, защото звука е по-скоро скърцане/стържене, а не тропане. Щом има развитие ще кажа какво е било.

Comment

Аз да използвам темата да питам - при мен се появи от скоро едно скърцане, обаче е само като давам назад с пълен десен и съответно скърца от дясната страна. Носачите ги гледахме, няма разсъхнал шарнир. При монтажа всички маншони ги напълнихме с грес.
                  Lancia Delta 1.6 i.e - ex
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Working...
                  X